[Igor - De Tijdmachine]
[English] [Nederlands]
De grootste uitdaging aan deze kant van het heelal
[Igor achtervolgd] [Elmer Productions logo]
[Begin] [Plaatjes] [Download] [Hulp/faq] [Winkel] [Overig] [Contact]

Een hele korte introductie van Igor

Voor degenen onder ons die dat zich kunnen herinneren, is Igor een spel in hetzelfde genre als Boulderdash en Supaplex. Voor degenen die deze spellen niet kennen, is Igor in het kort een puzzelspel. Je taak is om ieder speelveld (puzzel) op te lossen door genoeg Datapods te verzamelen om de Uitgang te openen. Kijk maar eens naar het plaatje van een erg simpel veld hieronder. (Klik er op om een grotere versie te bekijken.)

[Simpel veld]

Zelfs al is het veld hierboven vrij eenvoudig, het is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt om de velden in het spel op te lossen... Bij het verzamelen van Datapods, kom je allerlei gevaren tegen. Er is vergif, je kunt voor gesloten Deuren komen te staan, er zijn vele Vijanden die je achterna zitten, en je zal problemen hebben om de Knikkers uit de weg te duwen, en ze te ontwijken als ze vallen.

Dat is nog maar het begin... Igor bevat nog tientallen andere interessante voorwerpen die je helpen, of juist hinderen bij het oplossen van de velden. De meeste voorwerpen zijn simpel te begrijpen (zoals Sleutels en Deuren) maar om te zorgen dat je alles weet wat nodig is, bevat het spel een Lijst van Voorwerpen waarin de functie en het gedrag van alle voorwerpen uitgelegd wordt.

Om meer van het spel te zien, kun je de screenshots bekijken.

Sokoban?

Voor degenen die het spel Sokoban kennen, is het goed te weten dat Igor ook gebruikt kan worden om Sokoban-achtige velden te spelen (door gebruikt te maken van de Stekker en het Stopcontact). Natuurlijk bevat Igor veel meer mogelijkheden en dit is er slechts een van.

Het verhaal

Maar waarom zou je nu zoveel moeite doen om al die moeilijke puzzels op te lossen? (Behalve dat het zo leuk is, en om iedereen te bewijzen dat je de slimte bent natuurlijk.)

Goed... Het begint allemaal op een donkere en regenachtige nacht... Een buitenaards voorwerp staat op het punt om op Aarde te landen. Het bevat de blauwdrukken voor een echte Tijdmachine! Gedurende de duizenden jaren dat het door de ruimte gezweefd heeft, zijn de beveiligingsalgoritmes gemuteerd in de meest vreemde puzzels die voor te stellen zijn.

En natuurlijk kan het niet anders, of het buitenaardse voorwerp valt door het dak van je huis. Gek op kennis, besluit je het voorwerp meteen te onderzoeken om de verborgen blauwdrukken er uit te halen zodat je je eigen Tijdmachine kunt bouwen.

Het oplossen van ieder veld zal een stukje van de puzzel laten zien. Dus een echte Tijdmachine kan de jouwe zijn... Als je slim genoeg bent om alle velden op te lossen...

Als je de uitdaging aan durft, is nu een goede tijd om de gratis demonstratieversie te downloaden.